نقــد رســــانــه

باز مهندسی افکار عمومی در باز نشر اخبار رسانه ای

نقــد رســــانــه

باز مهندسی افکار عمومی در باز نشر اخبار رسانه ای

در مهندسی افکار عمومی،
علاوه بر تنوع رسانه ها،
هم افزایی
در اقناع مخاطبِ هوشمند نیز،
لازم است.

کلمات کلیدی
آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

حزب‌الله بخشی جدایی‌ناپذیر از معادله سوریه است

جمعه, ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۱۲ ق.ظ

رسانه سید حسن نصر الله:

سید حسن نصرالله
روزنامه کویتی «الرأی» به‌نقل از دبیرکل حزب الله لبنان:

اسرائیل هیچ‌گاه وارد جنگ با سوریه نمی‌شود/

حزب‌الله بخشی جدایی‌ناپذیر از معادله سوریه است

خبرگزاری تسنیم: روزنامه «الرأی» چاپ کویت گزارش داد، دبیرکل حزب‌الله لبنان در نشستی خصوصی به بررسی آخرین تحولات منطقه از جمله سوریه و لبنان به‌ویژه پس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی سوریه پرداخت.

به‌گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «الرأی» چاپ کویت در شماره امروز خود گزارشی از نشست صمیمی «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب‌الله لبنان منتشر کرده که در جریان آن به بررسی شرایط و تحولات منطقه‌ای و سوریه بعد از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به کشور سوریه پرداخته است.

الرأی کویت در این ارتباط نوشته است:

در عرصه «جغرافیا» اماکن بسیاری وجود دارد که افراد بسیار اندکی هستند که از آن مطلع و باخبرند و به‌دلایل بسیاری اسراری که این مناطق را فرا گرفته‌اند، موجب شده تا تصور شود که آن اماکن ذاتاً اسرارآمیز است. محل اقامت دبیرکل حزب‌الله چنین است، تدابیری که برای آن محل در نظر گرفته شده تابع «سیلی» از تدابیر نامرئی و نظام و سیستمی «آهنین» است که هر جنبده‌ای را زیر نظر دارد ... دیدارها در این خانه متحرک، خوردن، نوشیدن، خوابیدن، نخوابیدن، ورزش کردن همه و همه تابع شرایط خاصی هستند. ‌در عرصه «سیاست» او را بر «قله‌ای» می‌بینید که بر جبهه‌های متعددی مشرف است که در آن گذشته دور با استراتژی‌ای آمیخته شده که خطوط قرمز را زیر پا می‌گذارد. در لبنانِ سخت، روزی گفت که «امور در دست من است» و خود را برای جنگ با اسرائیل آماده جنگ می‌کند ... در سوریه به‌نیابت از تاریخ می‌جنگد، همچون کسی که خود را جزیی از تاریخ آن می‌بیند.

در زندگی روزمره‌اش شبانه‌روز با «دستگاه‌هایی» سر و کار دارد که برای لحظه‌ای آرام و قرار نمی‌گیرند. همه چیز اینجا آغاز و همه چیز اینجا پایان می‌یابد .. نشست‌ها و جلسات کوچک و گزارش‌هایی که قابل شمارش نیستند .. اطراف خود را با گروه کاری بزرگی پر کرده که هرآنچه در رسانه‌های منطقه پخش و منتشر می‌شود، به اطلاعش می‌رسانند، از اسرائیل چیزهایی می‌داند که خود اسرائیل از هم از آن بی‌خبر است.او «سید حسن نصر الله»، دبیرکل «حزب الله» لبنان است که از سه دهه پیش تاکنون در کانون حوادث و رویدادها قرار دارد، یکی از سازندگان و شکل دهندگان این حوادث و رویدادها به شمار می‌آید و این نکته‌ای است که هم دشمنان و هم دوستانش به آن به اندازه اعتراف می‌کنند.

این مرد که ایفای نقشش حتی از ایفای نقش کشورها نیز فراتر است، چگونه فکر می‌کند، کسی که همچون بندبازی می‌نماید که به راحتی می‌تواند از طناب کشیده شده بین بیروت و دمشق و پاریس و آنکارا و تل‌آویو و مسکو و ریاض و لندن و دوحه و و واشنگتن و تمام پایتخت‌های مرتبط عبور کند.

سید حسن نصرالله که در مکانی مافوق خطوط قرمز اقامت دارد، درباره لبنانِ بازگشته از جنگی پایان نیافته چه می‌گوید .. لبنان طوایف و مذاهب و چاه‌های نفت وعده داده شده. از سوریه چه می‌گوید و جنگ کشورها در آن و علیه آن، از نظام و معارضان و از بد و بدتر منازعات و نتایج آن .. از اسرائیل و جنگ احتمالی آن .. و از اسرائیلی که بارها و بارها آن را تهدید کرده و برایش خط و نشان کشیده چه می‌گوید؟

سید نصرالله در کنار دیدارکنندگانش از وزرا و هیئت‌های رسمی و رهبران احزاب از سراسر نقاط جهان اسلام و کشورهای دیگر جهان در «مکانی» نشسته است که هیچ کس از آن مطلع نیست .. آخرین شخصیت‌ها و افرادی که با وی دیدار داشتند، «میخائیل بوگدانف»، معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری این کشور بود که نمی‌تواند خوشحالی خود از دیدار ثمربخش را در جایی که با نصر الله دیدار کرده و با وی درباره نبرد سوریه سخن گفته پنهان کند. 

هنگامی‌که دبیرکل حزب الله با صدای بلند فکر می‌کند، در نشست‌های خصوصی‌اش و به زبان دیگر در نشست‌های ویژه‌اش از «گزینه‌های خوب یا بهترین گزینه‌ها برای حل بحران سوریه و جنگ دایر در اراضی این کشور سخن می‌گوید و تاکید می‌کند که برای گزینه جنگ هیچ نتیجه مثبتی برای هیچ یک از طرف‌ها متصور نیست».

شکاف‌ها و اختلافات بین طرف‌های منازعه تشدید شده است

او زمزمه می‌کند: «شکاف‌ و اختلاف بین طرف‌های منازعه و درگیری بسیار عمیق شده، اختلافات سیاسی و مذهبی، میان اهل سنت و اهل تشییع و کردها و علوی‌ها و خلاص شدن از این اختلافات اصلا کار آسانی نیست، به خصوص آنکه طرف‌های مورد منازعه نزاع و اختلاف را به 1400 سال قبل کشانده‌اند».

لبنان از سوریه درس عبرت بگیرد

به اعتقاد سید حسن نصرالله «هشدار دادن درباره خطرهای جنگ سوریه به این جهت صورت می‌گیرد تا طرف‌های نزاع و اختلاف در لبنان را آگاه کرد و به آنها هشدار داد که آنچه در سوریه هم اکنون روی داده، می‌تواند سرنوشت مسلمانان لبنان باشد و شلعه‌ور شدن آتش جنگ طایفه‌ای در لبنان نتایج بهتری از آنچه هم اکنون در سوریه می‌گذرد، در لبنان به دنبال نخواهد داشت، کشوری که هنوز سایه جنگ خانگی و نتایج و بازتاب‌های آن رویش سایه افکنده است و هم اکنون طبل جنگ‌های طایفه‌ای – مذهبی در سلسله کوه‌های شرقی آن به گوش می‌رسد تا کشور را تهدید به درگیر شدن در جنگی کند که بازتاب و تاثیر حوادث جاری در مناطق پیرامون آن و منطقه عربی و غرب باشد».

سید در نشست‌ها و جلساتش برعکس تن صدای رسا و بلندش در سخنرانی‌هایش که انعکاس آن را به خوبی می‌توان در میان مردم دید، آرام است. اوضاع جاری در لبنان را از زاویه‌ای بررسی می‌کند که هم به وضعیت بحرانی کنونی و هم منازعه استراتژیک حاکم بر منطقه مطابقت و همخوانی داشته باشد.

 

نفت و گاز هم نعمت و هم نقمت را برای لبنان به همراه دارد

 

وی می‌گوید: «لبنان از دروازه نفت و گاز وارد مرحله جدیدی می‌شود و با گذر از این درب بالطبع کشور باید به سوی شکوفایی و پیشرفن و بهبود اوضاع شهروندان و بازسازی و آبادانی ساختارهای زیربنایی در سطح یک کشور پیشرفته گام بردارد و به این ترتیب لبنان جایی برای خود را در میان کشورهای تولید کننده نفت دست و پا خواهد کرد و سرانجام اینکه این تحول می‌تواند هم درب نعمت و هم درب نقمت برای لبنان باشد».

 

نفت سوریه در ازای فروش سلاح‌های غربی به معارضان

 

در اینجا سید مکثی می‌کند، تا به نزاع نفتی دایر در سوریه نیز اشاراتی داشته باشد و می‌گوید: «غرب تصمیم گرفت با تحمیل محاصره اقتصادی بر نظام سوریه و ممانعت از وارد کردن آنچه به نیاز دارد و صادر کردن آنچه مازاد آن را تولید می‌کند، نیازهای خود را برآورده سازد و هم اکنون – غرب – به سوی لغو تحریم‌ها گام برمی‌دارد تا زمینه صادر کردن نفت 70 درصد از ثروت نفتی مناطق تحت کنترل و تسلط گروه‌های معارض را فراهم کند. بله کشورهای غربی درب‌های خود را می‌گشایند و لوله‌های خود را برای استقبال از نفت سوریه می‌گشایند تا معارضان در ازای پرداخت آن سلاحی دریافت کنند که کارنجات راکد غرب آن را تولید می‌کنند، بی‌آنکه در این راستا توجهی به نتایج حاصل از این جنگ از قتل و کشتار و خرابی و ویرانی نتیجه این مبادله درپی داشته باشد. این همان تعاملی است که غرب در این اواخر با لیبی و پیش از آن با عراق داشت. نابودی کشورهای عربی و اسلامی با سلاح‌های غربی تا شرکت‌ها و کارنجات تسلیحاتی غرب سر پا باستند و اعراب و مسلمانان بها و هزینه این خرابی‌ها و بازسازی‌ها را پرداخت می‌کنند».

 

مصایب «آوارگان» و «پناهجویان» سوری

 

سید حسن نصرالله از «جنگ ملل» در سوریه و در سطح عربی و اسلامی سخن می‌گوید. این قطر و عربستان سعودی و ترکیه و اردن و امارات و لبنان و عراق و فلسطین اشغالی است. در سطح غربی نیز روسیه و آمریکا وفرانسه و انگلیس و آلمان و اسرائیل و غیره را می‌بینیم .. همه در جنگ سوریه دست دارند .. به همین دلیل این جنگ، جنگ ملل و کشورها نامیده شد .. جنگی ویرانگر به تمام معنا و چه بسا قضیه «آوارگان» و «پناهجویان» سوری یکی از نتایج این جنگ باشد. آنها روستاهای سوریه را که همچنان امن است، تصرف کردند و اهالی آن را آواره لبنان و اردن و ترکیه کردند تا بحرانی مشابهی همچون بحران فلسطینیان ایجاد کنند و طبیعی است که این سونامی بشری بحرانی از نوع دیگر و متفاوت در کشورهای همجوار باشد، چون آماده رویارو شدن با این وضعیت انسانی سخت و دشوار را نداشت و رهاورد آن چیزی جز فشار اقتصادی نیست. غیر ممکن است که هزینه واقعی چنین بحرانی را برآورد کرد و این موضوعی است که درباره ساختارهای زیربنایی تخریب شده و از بین رفته در سوریه مطابقت دارد».

 

سوریه بین بد و بدتر

 

دبیرکل حزب الله لبنان می‌گوید: «همه گزینه هم اکنون در سوریه مطرح است و همه گزینه‌ها بد هستند و نتایج جنگ بدتر» این درحالی است که وی تاکید می‌کند: «معارضان سوری میان خود نیز اختلاف نظر دارند و به معارضان جهادی تکفیری و اسلامی و سکولار تقسیم شده‌اند و هیچ برنامه یا طرفی وجود ندارد که بتواند این معارضان را حول برنامه متحد و یکپارچه‌ای جمع کند و این نکته‌ای است که حامیان عربی و غربی آنها نیز با آن اذعان دارند و این موجب پیچیده‌تر شدن قضیه مذاکرات و گفت‌وگوهای احتمالی در آینده و طولانی‌تر شدن زمان جنگ خواهد شد. کسی نمی‌تواند تاریخی برای پایان جنگ و یا اینکه از رهبران معارض یا رهبران نظام چه کسی در قید حیات باقی خواهند ماند، را پیش بینی کند. همه گزینه‌ها مطرح و همه گزینه‌های بد هستند و نتایج جنگ چه برای معارضان و چه برای نظام بد خواهد بود و ساخت و بنای مجدد سوریه در تمام سطوح انسانی و مادی و روحی و معنوی و مذهبی آسان نخواهد بود. قطر دارای گروه مخصوص به خود و عربستان سعودی نیز دارای گروهی مخصوص به خویش است، در سوریه طرفداران و هوادارانی برای خط مقاومت که ایران و حزب الله آن را هدایت می‌کند، یافت می‌شود و در عین حال می‌توانی عناصری را بیابی که آمریکا و انگلیس و فرانسه آنها را آموزش داده‌اند تا قدرت را در دست بگیرند و هیچ کس توجهی به گروهی ندارد که خواهان پایان جنگ و نزدیکی دیدگاه‌ها بر سر میز مذاکرات و بنای مجدد قدرت در سوریه است، بسان آنچه که در لبنان و با توافقنامه طائف در سال 1989 حاصل شد و آغاز اصلاحات سیاسی در لبنان شمرده شد».

 

مذاکره تنها راه حل بحران سوریه

 

به همین لیل سید حسن نصر الله بر این باور است که «تنها راه حل وجود در سوریه نشستن تمام طرف‌ها پای میز مذاکره و گفت‌وگوست و از طرف‌های خارجی  نفوذ آنها در خود چشم پوشی کنند و منتظر تصمیمات پوتین – اوباما یا تصمیمات سازمان ملل متحد نباشند. گفت‌وگو بهترین راه برای متوقف کردن و پایان دادن به فتنه‌ها و غلبه برآنها است، پیش از آنکه انگشتان کسانی که در آن دست دارند، در این آتش بسوزد».

 

اسرائیل وارد جنگ با سوریه نمی‌شود

 

اما درباره اسرائیل، سید نصر الله «فرمانده کل» ارتشی ناشناخته و نامعلوم از حیث تعداد و شماره است و زرادخانه موشکی آن حتی قدرتمندتر از زرادخانه‌های کشورهاست. وی بر ارزیابی مواضع لحظه به لحظه اشراف و نظارت دارد. وی چنین نتیجه می‌گیرد: « این به نفع اسرائیل نیست که جنگی فراگیر و تمام عیار به راه بیاندارد، چون به خوبی می‌داند که حزب الله بخشی جدایی ناپذیر از این واکنش خواهد بود، به خصوص که سوریه به عنوان گذرگاهی برای وارد کردن نظامیان اسرائیلی به لبنان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. افزون براینکه اسرائیل منافع خود را در ادامه جنگ و نزاع در سوریه برای سال‌ها ملاحظه می‌کند تا به این طریق سوری‌ها طی آن بر یکدیگر غلبه کنند و یکدیگر را به دست هم از بین ببرند. براین اساس دوایر تصمیم گیری در اسرائیل برای تکه تکه کردن و تجزیه بخش‌های مختلف سوریه و تحت عناوین مختلف از دولت مرکزی برنامه ریزی می‌کنند تا به این ترتیب از نبود نیروی متحد و یکپارچه و فراتر از آن نیروهای خسته و متلاشی که توان ایستادگی در برابر اسرائیل را نداشته باشند، استفاده و در صورت نیاز به اگر اقتضا کند، به اراضی سوریه تعدی و تجاوز کنند. طبیعی است که دخالت اسرائیل در سوریه امنیتی و نظامی خواهد بود تا منجر به واکنش قدرتمندانه علیه آن نشود .. شخصیت‌هایی در اینجا ترور می‌شوند و ساختارهای زیربنایی در آنجا نابود می‌شوند، زرادخانه‌ها و پایگاه‌های نظامی خود را در اینجا و آنجا تغییر می‌دهد، در حالی‌که سوریه منفک و جدا از هم به خود مشغول است».

 

جنوب لبنان را به گورستان اسرائیل تبدیل می‌کنیم

 

سید بعید می‌داند که «اسرائیل قصد ورود به لبنان از جنوب این کشور را داشته باشد، چون به خوبی می‌داند که گورستانی در انتظار آن است و گنبد آهنینی که به آن مباهات می‌کند، ثابت کرد که از تار عنکبوت هم سست‌تر است».

نصر الله که در این اواخر نشست‌های متعددی را داشته می‌گوید: «حزب الله هماهنگی بسیار بالای خود را در تمام سطوح امنیتی و نظامی و استراتژیک با سوریه حفظ کرده است و اسرائیل تصور می‌کند که اگر به انبارها و پایگاه‌های استراتژیک حمله کرده، توانمندی‌های مقاومت را تغییر داده است. این خطای برآوردی بزرگ و نمایشی مردمی است چون انبارهای مقاومت در لبنان از هر آنچه به آن نیاز دارد، مملو و پر است و هر باور و برآوردی غیر از آن بی‌تردید اشتباه محض است».

واکنش اسرائیل به هر  واکنشی آنی است

سید کلمات خود را با دقت بسیار انتخاب می‌کند و می‌افزاید: «اگر جنگنده‌های اسرائیلی به هریک از انبارهای حزب الله حمله کنند، بی‌تردید پاسخ فوری و آنی و جنگ فراگیر خواهد بود و خیر در آن چیزی است که اتفاق می‌افتد و این جمله‌ای است که امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران(ره) هنگامی‌که گروهی از لبنانی‌ها اوایل اشغال لبنان در سال 1982 نزد ایشان حضور یافتند و از ایشان درخواست کمک کردند، آن را در پاسخ به آنها گفتند و رهاورد آن تولد حزب الله بود و این باور وجود داشت که حمله اسرائیل به سوریه می‌بایست در بهار 2010 به وقوع بپیوندند، اما به تاخیر افتاد».

فلسطین مقصد و هدف ماست

سید حسن نصرالله پنهان نمی‌کند که با وجود آنچه اتفاق افتاده و می‌افتد، باز فلسطین مقصد و هدف است و می‌گوید که تمام هم پیمانان و حامیان قضیه فلسطینی در دیدگاه و موضع خود در برابر آنچه در سوریه اتفاق می‌افتد، را تغییر داده و در آن تجدید نظر کرده‌اند و می‌گوید: «اسرائیل و آمریکا به عنوان مقدمه‌ای برای تسویه قضیه فلسطینی، سوریه را هدف قرار می‌دهند و چندان طول نخواهد کشید که اعراب پیشنهاد مبادله اراضی 67 را به اسرائیل بدهند و با عدم موافقت علنی اسرائیل بسان همیشه مواجه شوند و حتی اگر هم با موافقت مواجه شود، باز حامیان قضیه فلسطینی زمینه به رسمیت شناختن اسرائیل را بالطبع به زیان فلسطینیان فراهم می‌کنند».

وی بر این نکته تاکید می‌کند که «آنها با سوریه همچون مانعی بر سر راه اجرای این طرح نگاه می‌کنند، به ویژه آنکه سوریه به اراضی 67 توجه دارد و این موضوعی است که محور مقاومت هرگز اجازه تحقق آن را نخواهد داد، حتی اگر تمام اعراب برسر آن توافق نظر داشته باشند [از پیش رو برداشتن سوریه]».

سید معتقد است که موضع سوریه در حمایت از قضیه فلسطینی بیانگر توجه قاطع مسکو در حمایت از حق حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و عدم چشم پوشی از این کشور و یا بی‌تفاوتی در برابر تلاش‌ برای دخالت کشورهای غربی برای تحمیل معادلات اجباری بر آن است».


سرویس: بین الملل ، تاریخ: ۱۸/اردیبهشت/۱۳۹۲ - ۲۲:۲۰ ، شناسه خبر: ۵۳۵۲۱


منبع:

خبرگزاری تسنیم

http://www.tasnimnews.com/Home/Single/53521

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی